Aplicatii care ne fac viata si calatoriile mai usoare? Sigur. Iata 12 pe care le folosesc constant:
- Trip It – numai bun de planificat si gestionat toat calatoria – itinerar, zboruri, hoteluri, masini de inchiriat, ore de sosire si de plecare, activitati etc. E perfect sa ai toate detaliile intr-un singur loc, care iti ofera o imagine de ansamblu a vacantei.
- Google maps – nu mai are nevoie de descriere
- With locals – e o aplicatie care te ajuta sa descoperi lucruri noi si sa ai parte de activitati autentice. Cum functioneaza? Localnicii se “inscriu” in aplicatie cu anumite produse pe care tu le poti cumpara. Ce fel de produse? Lectii de gatit mancare traditionala, plimbari cu barca, tururi ale oraselor etc.
- Google translate – in China si Rusia mi-a salvat viata. The speaking option e aur curat.
- Booking – cand vine vorba de cazari, Booking e prima varianta de cautare si, de obicei, singura.
- Airbnb – daca vrei sa stai intr-un apartament/garsoniera, aici trebuie sa cauti.
- HappyCow – e o aplicatie care iti gaseste toate restaurantele vegetariene si vegane – sunt din ce in ce mai multe. O folosesc in special atunci cand am pofta de deserturi si vreau sa merg la sigur.
- Uber – extrem de util daca te prinde 3 dimineata intr-un oras strain.
- Hopper – iti gaseste cele mai ieftine zboruri si iti trimite update-uri cand se ieftinesc si mai tare. Printre altele.
- TripAdvisor – il folosesc pentru idei de obiective turistice, pentru parerile altor turisti etc. Gasesti tot ce vrei.
- Vivino – este comoara pentru pasionatii de vin. Iti scaneaza eticheta sticlei si iti da toate informatiile de care ai nevoie, precum si o nota pe baza evaluarilor a peste 20 de milioane de useri. In felul asta poti sa iei decizia buna chiar si intr-o tara straina, in care nu cunosti brandurile si poate nu intelegi ce scrie pe sticla.
- What’s App – daca esti in afara UE, e de departe cea mai ieftina solutie de a tine legatura cu mama/iubitul/prietenii. Cu o cartela cu net nelimitat (care nu e scumpa pe nicaieri) vorbesti la telefon cu orele.
Sigur, fiecare destinatie poate sa aiba specificul ei, care necesita aplicatii punctuale. De exemplu, in Moscova e util sa iti instalezi aplicatia Metroului.
Sper ca ti-am fost de ajutor.