Mai sunt doar cateva weekenduri din vara si e pacat sa le stam in casa cand, atat de aproape de Bucuresti, avem activitati in padure, in mijlocul naturii, special amenajate pentru oameni mari si mici, deopotriva.

Duceti-va copiii la Edenland si/sau la Comana! Fac sport, respira aer curat, au contact cu animale si natura.

Am fost in ambele parcuri si iata concluziile:

 1. Preturile
 • Preturile sunt ceva mai ridicate la Edenland decat la Comana. Daca la Comana nu platesti deloc intrare, fiind un “parc” imens in care poate intra oricine, la Edenland intrarea este 10 lei/adult si 5 lei/copil.
 • Traseele prin copaci sunt din nou mai spumpe la Edenland (60 lei/3 ore) decat la Comana (50 lei/3 ore la care ai inclus si 3 treceri de tiroliana peste lac).
 • Tirul cu arcul – Edenland (15 lei/10 sageti) vs Comana (10 lei/5 sageti)
 • Inchiriere biciclete – Edenland (15 lei/30 min) vs Comana (15 lei/ora sau 50 lei/zi).
 • Tenis de masa – Edenland (15 lei/30 min) vs Comana (25/ora)
 • Escalada – Edenland (20 lei/30 min) vs Comana (20 lei/30 min)
 1. Activitati

Pe langa cele mentionate mai sus:

 • Edenland are in plus airsoft, o mica ferma de animale/gradina zoologicala, paintball si ateliere de pictura.
 • Comana are in plus o delta imensa prin care te poti plimba cu vaporasul, cu barca cu vasle ori cu caiacul. E foarte linistitor si placut.
 1. Traseele prin copaci. Sunt mai diverse la Edenland decat la Comana. Ambele au trasee diferite, cu grade diferite de dificultate, insa cele de la Edenland sunt mai creative si mai diverse, e mai greu sa te plictisesti pe parcursul unui traseu pentru ca obstacolele sunt foarte diferite. Nici la Comana nu te plictisesti, insa daca vrei provocare, Edenlandul e Solutia.
 1. Aglomeratie. La capitolul asta, Edenland pierde detasat. Domeniul Edenland e mai mic decat Comana, prin urmare e mai aglomerat. Avantajul Parcului din Comana e ca ai ditamai lacul pe marginea caruia poti sa stai la umbra, la un picnic, cu mancarea adusa de acasa. Poti sa te relaxezi, sa dormi, e liniste si esti in mijlocul naturii.

Ce recomand? Daca vrei sa te antrenezi pentru Ninja Warrior, Edenland. Daca vrei doar sa te provoci putin (desi traseul Negru pare incredbil de greu) si sa te relaxezi in natura si liniste, Comana.

Have fun!