Visez la ziua in care ma voi intoarce in Vietnam. A ramas in sufletul meu ca unul dintre cele mai frumoase locuri in care am pus piciorul vreodata.

De ce merita?

Pentru ca si-a pastrat cultura

Spre deosebire de Thailanda, de pilda, care a fost cumva afectata de turism, Vietnam-ul inca este autentic – cel putin o mare parte din el. Natura e lasata in pace sa-si faca treaba, iar oamenii isi vad de viata lor, in cultura lor minunata.

Pentru ca experienta culinara este altceva

Mancarea vietnameza este recunoscuta si apreciata in intreaga lume. Si nu degeaba. Am incercat sa reproduc sau sa regasesc retelele de acolo, dar nu…nu se compara.

Pentru ca este o tara foarte ieftina

Da, o sa dai 500 de euro pe avion, dar cu 300 euro stai lejer 2 saptamani. Eu am calatorit singura si am stat la hostel-uri foarte decente cu 5$/noapte si in hoteluri cu 12$/noapte. In cuplu ar fi si mai avantajos, ca se impart costurile la 2.

Pentru ca este o tara foarte sigura

Eu am fost singura. E drept ca n-am iesit noaptea si nici prin baruri n-am umblat, dar am mers ceva cu autobuze si barci fara sa am vreun stres.

Pentru ca are clima tropicala

…ceea ce inseamna vegetatie multa, fructe exotice, mancare proaspata, haine comode etc.

Pentru ca ai ce face

Tara asta are munti, plaje, paduri, pesteri, campuri de orez, orase imense. Eu am vizitat asa:

  • Saigon, fosta capitala, un oras aboslut superb si plin de viata.
  • Can Tho, un oras micut din delta Mekong-ului situat pe apa, unde am dormit la localnici si am invatat sa fac mancare vietnameza
  • Chau Doc, un alt oras recunoscut pentru pietele plutitoare. Cultura e minunata, te plimbi cu barca printr-un oras pe apa, in care casele sunt, de fapt, barci, magazinele la fel etc.
  • Delta Mekong-ului, o minune a naturii conservata inca foarte frumos si natural. Nu e o zona turistica, asa ca animalele si pasarile sunt la ele acasa.

Din pacate, n-am apucat sa vad highlight-urile Vietnam-ului, pentru ca da, se lauda cu alte minunatii.