Cand vine vorba de vacante, fiecare stie cel mai bine ce nevoi are si ce urmareste de la o destinatie anume – relaxare, explorare, shopping etc.

Prin agentie nu-ti bati capul deloc cu detalii organizatorice si mergi intr-o vacanta sigura, in care totul este stabilit de dinainte, intr-un grup de turisti ca si tine. Este solutia ideala pentru familii, pentru cei care cauta doar relaxare si comoditate ori pentru destinatiile in care nu cunosti limba oficiala.

Eu, personal, simt ca agentia ma limiteaza enorm si ma vaduveste de independenta, de libertate si, in concret, de niste experiente minunate. De ce?

1.      Pe cont propriu ai libertate absoluta sa iti personalizezi vacanta exact cum vrei tu. Daca nu te atrage un obiectiv turistic, nu-l vizitezi. Nu esti legat de niciun program si de niciun grup. Vrei sa te trezesti la 7 si sa pleci de nebun? O poti face. Vrei sa dormi pana la pranz? Poti sa faci si asta.

2.      In timp ce majoritatea agentiilor bifeaza doar cele mai importanete si comerciale obiective turistice extrem de aglomerate, pe cont propriu poti sa ai parte de activitati autentice, de experiente unice. Conditia este sa te documentezi foarte bine inainte. Nicio agentie nu te va duce la Freud’s Dream Museum, care e WOW.

3.      Pregatirea in sine a calatoriei e o experienta care mie, personal, imi da o satisfactie incredibila. Te ocupi de tot:

  • obtinerea vizei
  • research pe tot felul de lucruri de facut/vizitat
  • citit blogguri si urmarit vlogguri
  • comparat preturi
  • dat mailuri pt diferite activitati
  • luat legatura si comunicat cu localnici
  • cautat cazare si gasit solutii etc.

Pentru asta, insa, trebuie sa fii foarte bine organizat si sa dedici timp. Eu ma apuc cu 3, 4 luni inainte sa fac research, sa dau mailuri, sa caut cel mai bun pret si sa negociez etc. Poza de mai jos e rezultatul final a unor decizii foarte documentate, fiecare in parte.

4.      Pretul. Sa calatoresti pe cont propriu costa mult mai putin decat prin agentie. In Cambodia am bifat cu 300 de euro tot itinerarul unei excursii de 800 de euro, la care chiar am adaugat 3 zile in plus si un zbor cu balonul.

5.      Intimitatea. Calatoria pe cont propriu iti ofera intimitate si independenta. Nimeni nu stie cine esti, cum te cheama, ce faci. Poti face orice, poti intra in contact cu oricine, poti sa fii cine vrei tu sa fii. Ai, astfel, o libertate pe care nu stiu cum s-o explic, dar care se simte bine, ca intr-un roman de aventuri.