Daca vrei sa organizezi un eveniment (corporate party, nunta, botez) intr-un spatiu aproape de natura, in Bucuresti sau imprejurimi, cea mai dificila provocare este research-ul – sa cauti individual fiecare spatiu in parte, sa aduni informatii si pareri, sa soliciti oferte, sa compari.

L-am facut eu in 2022 si m-am gandit ca ar fi util si altora, asa ca iata care sunt, in ordine aleatorie, cele mai frumoase locuri din Bucuresti in care poti organiza evenimente aproape de sau chiar in natura:

Localizare: Padurea si lacul Cernica, Pantelimon
Capacitate: Eclipse Exclusive Venue – pana la 180 de persoane si Hulala Grand Ballroom – pana la 500 de persoane
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA. Pentru un cost de 300 de euro, vor amenaja un set up de basm in gradina impunatoare de 10.000 mp.
Posibilitate cazare in incinta: NU, dar exista in imprejurimi
Costuri meniuri: de la 70 la 90 euro, la care se adauga o taxa de serviciu de 10% pentru zilele de sambata si de 7% pentru zilele de duminica si vineri (alaturi de o reducere de 12%, respectiv 17% la pachetul de meniuri ales)
Costuri suplimentare: NU.
Pachetul include aranjamente de interior si exterior, mese de cocktail, aranjamente florale, masina de fum greu si masina de baloane, baldachine, canapele in gradina, lounge-uri indoor & outdoor, leagan, foto-cornere, parcare privata, bucatarie proprie etc.

Nota personala – raportul calitate-pret este excelent, iar faptul ca au inclus in costul meniurilor toate decoratiunile este un mare plus!!! Au o comunicare ok si sunt deschisi la personalizarea evenimentului, a meniurilor etc.

Localizare: Padurea Ileana, la 10 km de centura, pe A1
Capacitate: 250 locuri cu posibilitatea extinderii pana la 270
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA, taxa fiind de 200 euro.
Posibilitate cazare in incinta: NU
Costuri meniuri: incep de la 74 euro vineri, 95 euro sambata si 84 duminica, costuri ce includ bauturile non-alcoolice si un barbeque la alegere, iar cele alcoolice vin la un pret de 10 euro. Toate preturile includ deja TVA, ceea ce reprezinta un mare plus.
Costuri inchiriere spatiu: in functie de zi si de numarul invitatilor, de la 700 euro la 1300
Costuri suplimentare: Amenajarea zonei de exterior cu photo-corners si decoratiuni costa 350 euro

Nota personala – am avut chimie cu spatiul asta inca de cand l-am vazut prima data. Amenajat superb, fara sa fie sofisticat, este alegerea perfecta pentru o nunta boho, in natura. Calitatea serviciilor, a meniurilor, a detaliilor depaseste mult media, fiind de-a dreptul speciale.

Localizare: chiar pe DN1, zona Saftica
Capacitate: Salonul Ad’or (70 – 200 persoane) si Toujours l’Amour (pana la 400 persoane)
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA
Posibilitate cazare in incinta: DA, au hotel in incinta complexului. Mare avantaj!
Costuri meniuri: incep de la 80 de euro/all inclusive si se personalizeaza in functie de sezon, zi, nr invitati
Costuri suplimentare: NU
Spatiul se poate personaliza dupa preferintele clientilor si “Promisiunea pe care le-o facem mirilor: Salon du Mariage va fi aici si peste 50 de ani si ii asteapta cu drag pentru Nunta de Aur!”

Nota personala – este un spatiu pretios, cu piscina generoasa, cu spatiu deschis, care se preteaza foarte bine celor care nu vor o nunta chiar in inima naturii, dar nici un restaurant clasic, inchis, de oras. Iar la capitolul comunicare primesc nota 10 plus (efectiv impecabila: clara, concisa, informativa, deschisa).

Localizare: Saftica, Ilfov
Capacitate: pana la 300 de persoane
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA.

Posibilitate cazare in incinta: NU (dar pun la dispozitie casa cu 2 dormitoare si un living, pentru miri)
Costuri meniuri: de la 73 euro

Costuri suplimentare: Nu.

Nota personala – mi se pare un spatiu amenajat elegant, dar simplu, cu foarte mult bun-gust, in care poti sa fii tu, relaxat, sa dansezi cu picioarele goale pe iarba, daca vrei. Eu m-as simti foarte in largul meu la o petrecere la Gradina Lahovari.

Localizare: Zona Belciugatele (cam la 15 km de Centura, iesirea spre A2)
Capacitate: au realizat evenimente cu 50 de persoane, dar si cu 230
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA.

Posibilitate cazare in incinta: NU
Costuri meniuri: de la 78 euro (mancare + bautura)

Costuri suplimentare: Decoratiunile, in functie de preferintele fiecaruia (fete de masa, aranjamente mese, decor interior, iluminat ambiental exterior, photo-corners, buchete de flori etc)

Nota personala – Tot respectul pentru transparenta si comunicare. Sunt printre putinii care comunica de la inceput toate costurile, astfel incat sa apreciezi corect bugetul. As avea incredere in ei.

Credit foto – Be Light Photography

Localizare: Padurea Lucianca, la 19 km de Bucuresti, pe drumul national spre Targoviste

Capacitate: Salonul Ciresul Salbatic (240), Salonul din Poiana (350), Salonul de la Camp (100)
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA.

Posibilitate cazare in incinta: NU (ofera insa o cabana pentru miri)
Costuri meniuri: de la 90 euro (mancare + bautura)

Costuri suplimentare: NU

Nota personala – Spatiul este de fapt o lume a basmelor, cu multa padure, photo-corners, alei frumoase, care te cucereste din prima. Initial, cand am primit oferta, mi s-a parut un local mai scump decat altele, insa, dupa ce am comparat si serviciile (chiria, decoratiunile, amenajarea spatiilor, absolut totul este inclus in meniu) mi-am schimbat drastic parerea. Ciresul Salbatic este o alegere corecta dpdv raport calitate – pret.

Localizare: Localitatea Cosoba, la 15 km de Bucuresti, pe A1

Capacitate: TreeHouse Forest (150), TreeHouse Lagoon (200), TreeHouse In the Woods (200) si TreeHouse Garden (aceasta din urma se afla in localitatea Lunguletu – 150)
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA.

Posibilitate cazare in incinta: NU (ofera insa un bungalow pt miri)
Costuri meniuri: de la 86 euro (mancare + bautura + chiria locatiei, cu marele PLUS ca din cate stiu, bautura o poti aduce tu, deci se poate reduce costul)

Costuri suplimentare: NU

Nota personala – Am vizionat toate saloanele, cu exceptia celui din Lunguletu, si m-am indragostit de toate. Sunt amenajate in inima padurii, cu foarte mult bun-gust, cu atentie la detalii, iar fiecare salon spune o poveste aparte. In unul poti sa inchei evenimentul la piscina, in cel din sticla vezi copacii si stelele noaptea, fiecare are farmecul lui, dar toate se preteaza pentru un eveniment de poveste, memorabil.

Localizare: Localitatea Corbeanca, la 8 km de Bucuresti, pe DN1

Capacitate: 300 persoane
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA.

Posibilitate cazare in incinta: NU
Costuri meniuri: 84 euro vineri, 110 sambata, 94 duminica – costul include tortul, un Barbeque la alegere, CandyShot, Set-up-ul standard de mese si pachet transport invitati – care am inteles ca variaza.

Costuri suplimentare:  Decoratiunile – sambata, pentru 150 – 199 persoane, costul decoratiunilor e de 2.000 de euro plus TVA. Pt alte zile si alt nr de persoane, costul scade si poate fi chiar gratuit.

Nota personala – o locatie superba, valoroasa, exclusivista, de lux, unde fiecare detaliu este impecabil.

Localizare: Belciugatele, la 15 km de Bucuresti, pe DN3

Capacitate: pana la 250
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA

Posibilitate cazare in incinta: NU
Costuri meniuri: de la 66 euro

Costuri suplimentare: Nu stiu

Nota personala – Salonul este situat in mijlocul lanurilor de lavanda, printre chiparosi adusi din Italia, iar atmosfera este feerica, magica, rupta din basme. Am aflat de curand de Domeniul Cesari si m-a cucerit intr-o clipa; nu am vazut un spatiu mai…elfesc, natural, dar elegant in acelasi timp, parca de pe alte meleaguri. Pentru mine, este unul dintre cele mai frumoase spatii pentru evenimente care exista in Romania.

Localizare: Pe partea cealalta a Lacului Morii, Strada Gospodari 16, Rosu

Capacitate: pana la 120 in interior (140 exterior)
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA

Posibilitate cazare in incinta: NU
Costuri meniuri: Nu stiu

Costuri suplimentare: Nu stiu

Nota personala – Pare spatiul ideal pentru evenimente boho, mai relaxate, unde si copiii sa se simta bine. Nu am lua legatura cu ei sa pot spune mai multe.

Localizare: Cernica, pe malul lacului

Capacitate: Noblesse 170 280, Luxury 100 150, Utopia 150 250, Porumbita 150 250, Glamour 120 180, Ballroom 110 220, Arcadia 40 100, Ponton 80 150, Ambiance 40 80
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA, costul amenajarii spatiului fiind de 500 euro

Posibilitate cazare in incinta: NU
Costuri meniuri: Incepand cu 76 euro

Costuri suplimentare: pachet cu extraoptiuni dedicat

Nota personala – Imi place ca au saloane si pentu evenimentele intime, cu mai putine persoane. Astfel de spatii in natura se gasesc mai rar.

Localizare: Cernica, pe malul lacului

Capacitate: pana la 300 persoane
Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA

Posibilitate cazare in incinta: DA (pot oferi, pe langa camera pentru miri, inca 8 camere)
Costuri meniuri: Nu stiu (anul trecut porneau de la 89 euro)

Costuri suplimentare: Nu stiu

Nota personala – O seara calda de vara pe malul lacului, cu muzica si prieteni, cu piscina… Nu suna deloc rau. Au valorificat impecabil spatiul si l-au transformat in ceva ce bifeaza o gama larga de preferinte.

Localizare: Poiana lui Stanga, la 35 km de Bucuresti, pe A1

Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA

Nu le-am scris sa aflu mai multe detalii, am ajuns chiar acum, intamplator pe pagina lor si observ ca sunt…altceva. As asocia un eveniment la ei cu un festival de vara, relaxant, cu gradini, livezi, spatii de meditat, oameni in largul lor si prieteni aproape.

Localizare: Padurea Snagov

Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA

Si pe ei i-am gasit acum, la recomandarea unei cunostinte, fara sa am timp sa cer detalii. Din poze par exact ce trebuie pentru un eveniment intim si relaxat. Si ei ma duc cu gandut la atmosfera de festival.

Localizare: In Bucuresti, zona 13 Septembrie

Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA

Tot acum am aflat de ei, alte detalii nu am. Mi se pare minunat ca au resit sa faca un astfel de loc verde si placut in oras.

Localizare: In Comana

Posibilitate cununie religioasa in aer liber: DA

Spatii de cazare: DA

Tot acum am aflat de ei, alte detalii nu am.

As adauga cateva avantaje si dezavantaje generale la evenimentele in natura.

Avantaje:

  • Exista mult spatiu – zone de cocktail, de fotografii etc, iar participantii pot avea o experienta sociala mai ampla
  • Arata bine. Stiu, este un aspect subiectiv, ce tine de gusturi si cu siguranta exista exceptii, insa cand ne gandim la o lume de poveste, aproape toti ne-o imaginam in natura
  • Pentru evenimentele tip nunta, sunt mai confortabile fiindca iti ofera posibilitatea de a organiza si cununia civila si/sau religioasa in acelasi loc.

Dezavantaje:

  • De obicei, sunt situate in afara orasului, asa ca transportul ridica mai multe probleme decat in cazul unui restaurant clasic.
  • Nu prezinta spatii de cazare (pun insa la dispozitie o camera/bungalow pentru miri)

Completari:

  • Distantele le-am calculat fata de cel mai apropiat punct de Centura Bucuresti
  • Cu cele care impun costuri pe chirii ar trebui negociat. Chiria e aceeasi indiferent cati invitati ai, dar daca legislatia impune cel mult 50 oameni, meniuril se pot dubla.
  • La costuri suplimentare, discutia e ampla. Am scris NU acolo unde am considerat ca acopera tot ce e de bun simt. Evident, fiecare locatie poate creste costurile in functie de cerinte.
  • Cumva, preturile sunt aliniate (cat de cat), chiar daca la meniuri apar diferente. 
  • Evident, nu detin drepturile de autor pt fotografii. 

Rugaminte:

Daca alegeti sa scrieti vreunui local dintre cele prezentate aici, puteti va rog sa le mentionati acest lucru? Evenetual si mie. Chiar daca nu este sponorizat si nu am nimic concret de catigat, tot m-ar ajuta sa am un feedback. Multumesc tare!